Ingredientele din Loyalis Hepato Protector

Ingredientele din Loyalis Hepato Protector

Furajul complementar pentru câini Loyalis Hepato Protector conține un amestec de extracte din plante precum armurariu și anghinare, îmbogățit cu vitaminele C și E, aminoacidul L-arginină și unul dintre cele mai valoroase oligoelemente, zincul. Acești compuși acționează sinergic pentru a susține funcția ficatului și ajută la regenerarea acestuia.

Combinația dintre extractele de armurariu și anghinare împreună cu vitamina C, vitamina E, L-arginină și zinc poate fi adminsitrată animalelor atât în perioada de recuperare după o insuficiență hepatică acută cât și în managementul insuficientei hepatice cronice.

Silimarina este un compus extras din planta numită armurariu sau ciulin-de-lapte (Silybum marianum). De-a lungul timpului această plantă și-a dovedit efectele benefice în gestionarea problemelor hepatice le om.

Ulterior,  silimarina a fost preluată și de medicina veterinară și introdusă în management-ul patologiilor hepatice ale animalelor, inclusiv ale câinilor. Efectele administrării silimarinei la câine sunt similare cu cele de la om.

Afecțiunile hepatice, fie că sunt acute, subacute sau cronice, conduc la deteriorarea celulelor hepatice, cu distrugerea consecutivă a acestora. Astfel, scade capacitatea funcțională a ficatului și rolul său în metabolism este compromis.

Silimarina acționează la nivelul celulei hepatice: stabilizează membranele celulelor hepatice, scade nivelul compușilor toxici de la nivelul acestora, scade nivelul substanțelor proinflamatorii (responsabile de apariția cirozei hepatice), elimină radicalii liberi și enzimele asociate cu degenerarea și necroza hepatocitelor. De asemenea, silimarina susține procesele de regenerare hepatică.

 Extractul de anghinare, (Cynara scolymus), este un alt extract vegetal care a fost preluat din medicina umană, pentru a fi utilizat în susținerea funcției hepatice la carnivore. Extractul de anghinare are efect hepatoprotector, de susținere a producției de secreții biliare și eliminarea acesteia la nivel intestinal.

Vitamina C și vitamina E au un important rol antioxidant.

Vitamina C are un rol important în metabolismul de la nivel hepatic, sprijină creșterea și formarea de celule noi, reduce stresul oxidativ și, în plus, stimulează sistemul imunitar al animalului.

Vitamina E reglează metabolismul celular și astfel contribuie la stoparea procesului de degenerarea celulară. În plus, are efecte antiinflamator și antifibrotic la nivel hepatic și sprijină producția de bilă.

Zincul inhibă sinteza de colagen la nivel hepatic și scade rata de fibrozare. În plus, are efecte antioxidante la nivel celular și scade acumularea de cupru la nivel hepatic. La toți câinii cu diferite grade de insuficiență hepatică, cuprul tinde să se acumuleze în hepatocit, iar zincul împiedică acest mecanism.

L-arginina este un aminoacid deosebit de important pentru regenerarea și funcționarea hepatică. În insuficiențele hepatice, aminoacizii nu se mai produc în mod normal, astfel că se creează un dezechilibru. Suplimentarea cu arginină ajută metabolismul hepatic și reprezintă o sursă valoroasă de energie pentru hepatocite. În plus, arginina sprijină reluarea apetitului la câinii cu probleme hepatice.

Notă: Atunci când suspicionați o afectare hepatică la câinele dumneavoatră consultați întotdeauna medicul veterinar pentru stabilirea exactă a diagnosticului și a tratamentului.


Alte recomandari

Image
Image